Alpin – fart og spenning
I dag har anlegget status som nasjonalanlegg i alpint og er 3. størst med sine 29 nedfarter og 19 skiheiser, med mulighet for kveldskjøring i opplyste bakker. I 2016 ble det arrangert OL i ungdomsklassen i alpinanlegget, så her er det bakker for alle nivåer. Kjører du med twin-tip og snowboard, vil du sette pris på terrengparkene på Hafjell, som regnes blant landets største. Hafjell Alpinsenter tilbyr også tjenester som skiskole, barnepass og skiutleie, og har et eget barneområde. Hafjell 360 er det nyeste heistilskuddet på Mosetertoppen. En 6-seters ekspressheis tar deg fra Mosetertoppen og opp til Hafjelltoppen med et nytt toppunkt på 1059 moh. Hafjell har Norges mest moderne snøproduksjon og kan supplere med snø skulle værgudene svikte i vinterhalvåret. En normal skisesong varer fra midten av november til midten av april. Hafjell er stadig under utvikling og vil ha enda mer å by på i fremtiden!
Langrenn fra dør til dør
Her finner du praktisk talt løypenettet som Hafjell og Øyerfjell har å by på rett utenfor døren. Det er totalt ca. 300 km med preparerte løyper for både klassisk og skøyting. Hele området i Øyerfjellet har et totalt løypenett på til sammen ca. 600 km. Gå så langt – eller kort – om du vil. Uansett hvor du beveger deg på skiene dine er du omsluttet av vill og vakker natur med snaufjell, bjørkeskog og myrer. Hafjell har som mål å være den destinasjonen med de beste langrennsløypene, og det legges derfor mye ressurser i løypekjøringen og at løypene er så gode som de kan bli. Løypenettet har også skjermede skogsløyper så du skal alltids få kommet deg ut på ski – uansett vær. På Mosetertoppen er siste tilskudd til langrennsløperne Hafjell Langsrennsstadion. I tillegg til nye konkurranseløyper og Norges mest moderne lysløyper med LED-belysning, produseres det kunstsnø tidlig i sesongen. Hafjell og Øyerfjellet er meget snøsikkert og har de siste årene hatt opp mot 200 skidager i sesongen fra november til mai.
Gøy for de minste
Lilleputthammer – en miniatyrutgave av Lillehammer sentrum. Familieparken ligger i Hafjell og er spesielt tilrettelagt for barn opp til 9 år. Her kan de kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype og trampoliner.
Lekeland hafjell– innendørs lekeland på ca. 800 kvm for barnefamilier, og nærmeste nabo til Lilleputthammer. Dette er et av Norges største innendørs lekeland. Her kan glade barn boltre seg fritt og bli svette i luggen!
Jorekstad fritidsbad – fritidsbad med barnebasseng både inne og
ute, vannsklier, boblebad og badstuer, som ligger like ved Lillehammer. Fritidsbadet er et morsomt bade-eldorado for barnefamilier, med en skikkelig «magasugsklie» utendørs på sommerstid.
Hunderfossen eventyrpark – en av Norges mest populære turistattraksjoner og ligger i Lillehammer. Her er mer enn 60 attraksjoner og severdigheter som passer godt for barn i alle aldre. Hunderfossen vinterpark – en vinterpark helt utenom det vanlige, som kun kan besøkes etter mørkets frembrudd … Vinterparken er et eventyrrike – den eneste av sitt slag i Europa.
Barnas Maihaugen – en annerledes lekeplass. Her kan barna få en smakebit av hvordan livet var i gamle dager og mange morsomme opplevelser.
På to hjul i terrenget
En aktivitet som virkelig har skutt fart i det siste er terrengsykling. På toppen av gondolbanen – rett utenfor Favn Hafjell – høyt over Gudbrandsdalen, finner du svingete og spektakulære sykkeltraseer ned gjennom granskogen til bunnen av alpinanlegget. Seterveiene i Øyer-fjellet er en del av Birken-terrenget. Disse er også utmerkede for familier. Hafjell Bikepark har arrangert VM i terrengsykling, og har du lyst til å teste traseene selv kan du leie sykkel hos Downhill Utleiesykler. Terreng, sti og downhill-sykling er virkelig kommet for å bli. Mosetertoppen er stadig under utvikling og sykkeltilbudet vil ha enda mer å by på i fremtiden!
Friluftsliv med jakt og fiske
Øyerfjellet er lett tilgjengelig sommer som vinter, og byr på mange fine opplevelser for friluftsinteresserte. Det finnes en rekke fine dagsturer i rolig og lettgått terreng.
I tillegg er det muligheter for bærplukking, og bading i småvann. Her kan du velge mellom rundt 50 mellomstore fiskevann og mindre tjern og over 100 km elver og bekker og de fleste er relativt lett tilgjengelig. Noen av de mindre tjerna kan by på riktig hyggelige overraskelser. I Øyerfjellet er det også muligheter for fine jaktopplevelser både for småviltjegere og storviltjegere.
Øyer statsallmenning utgjør et areal på 430 000 mål – hvorav 200 000 mål snaufjell, 180 000 mål bjørkeskog og 50 000 mål barskog. Ca. 600 småviltjegere og 200 storviltjegere finner veien til Øyerfjellet hvert år.
MELD DIN INTERESSE