Sjøsjøen – et langrenns- og aktivitetseldorado

Sjusjøen er flere år på rad kåret til Norges beste langrennsdestinasjon. I en større sammenheng er Sjusjøen helt i Europatoppen når det kommer til langrenn, løypevariasjon, og kvalitet på langrennsløypene. Med et løypenett på 350 km med topp preparerte skispor, er Sjusjøen et vintereldorado for deg som er glad i å gå på langrenn. Tar man med hele tilbudet på Øyerfjellet har man hele 600 km med langrennsløyper. Området er spesielt snøsikkert, og har ofte en langrennssesong på opp mot 200 skidager. Det er unikt.

Området er tilpasset alle nivåer – alt fra barnefamilier, glade mosjonister, toppløpere og aktive pensjonister. Fasilitetene og terrenget passer for alle!

Sjusjøen Skisenter (i Natrudstilen) er suverent for deg som er glad i alpint og har løyper for både store og små. Her er det også skiskytteranlegg, rulleskianlegg og kafeteria.

Du kan også prøve spennende aktiviteter som kiting, hundekjøring og kanefart!

Sjusjøen Sentrum – alt du trenger, og litt til

Det er kort gangavstand Sjusjøen Sentrum med dagligvarehandel, sportsbutikk og flere serveringssteder. Sentrum er stadig under utvikling med nye bygg som blant annet inneholder stor, oppgradert matbutikk (Kiwi).

Sjusjøen – mer enn bare langrenn, vinter og mye snø

Sjusjøen er også et helårssted med flere aktiviteter og tilbud sommerstid. Det finnes utallige muligheter året rundt; et topp trenings- og tureldorado omgitt av lett tilgjengelig skogs- og fjellterreng med milevis av godt merkede turstier – både i skogen og på snaufjellet.

Like ved Sjusjøparken har du et flott utgangspunkt for runden rundt vannet – en fantastisk tur i idylliske omgivelser for hele familien. Her det tilrettelagt for både barnevogn eller til rullestolbrukere.

Trivselsplassen med klatrestativ for de yngste ligger rett på andre siden av veien og milevis med tur- og sykkelstier venter.

Sjusjøen har også rulleskibane på Natrudstilen.

På sommeren kan Sjusjøen by på fantastiske turmuligheter til fots, på sykkelsetet eller med en kano. I hele området finnes det det nett av merkede stier og sykkelruter.

Liker du sykling i mer utfordrende terreng, kan du prøve deg i Sjusjøen Mountain Bike Park. Her er det ferdighetsløyper, grusede stier og en “pump track”. Parken tilbyr utleie av fulldempede stisykler til alle aldersgrupper.

En annen spennende aktivitet å prøve på sommeren er hundekjøring på grusvei.

Gudbrandsdalen – og Lillehammer – etter manges mening Norges hyggeligste by

Sport, spenning, familiemoro, avslapning, kultur og shopping. På Lillehammer og i Gudbrandsdalen finner du alt du trenger for en vellykket ferie, sommer som vinter.

Hele året kan du shoppe i Lillehammer by, rusle en tur i den koselige gågaten, besøke populære museum som Maihaugen Museum, Lillehammer kunstmuseum, Norsk Vegmuseum eller Norsk Kjøretøyhistorisk museum.

I sommerferien kan du velge og vrake i opplevelser og aktiviteter som Hunderfossen Eventyrpark, Lilleputthammer Familiepark, Hafjell Bike Park eller bob- og akebanen som ble brukt under OL på Lillehammer i 1994.

Har du behov for litt roligere omgivelser finnes det rikelig med muligheter for det – alt fra museumsvandring på Maihaugen, Peer Gynt spelet på Gålå, eller besøk i Ringebu Stavkirke.

Husk at det ikke er langt fra Sjusjøen til Lillehammer.

Interessert i Sjusjøparken?

Meld interesse ved å fylle ut kontaktskjemaet under, så holder vi deg oppdatert på prosjektet.